KİMİN HIRSIZI?

KİMİN HIRSIZI?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta 21.Eylül.2021 tarihinde düzenlenecek BM (Birleşmiş Milletler) 76’ncı Genel Kurulu’na katılmak üzere, 20.Eylül.2021 günü (bugün) ABD’ne gidecek. Bu nedenle yandaş yazılı ve görsel basında Cumhurbaşkanının ABD dosyasında neler olacağı tartışılıyor. Ben DOĞRU PARTİ’nin bir temsilcisi olarak, Emperyalizme boyun eğen bu yönetimin acziyeti durumunu gerçekten de üzülerek takip ediyorum.

Salı günü başlayacak 76. BM Genel Kurulu’nun üst düzey çalışmalarında ABD Başkanı Biden, sabah oturumunun ikinci sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan da aynı oturumun 15. Sırasında konuşmasını yapacak. Bu arada Biden ile ayak üstü dahi olsa bir görüşme olacağını tahmin ediyorum. Neler konuşulur, nasıl kararlar alınır elbette bilemem ama ABD mantığının nasıl işlediğini bilir ve siz değerli vatandaşlarla da paylaşmak isterim.

Başkanlığı döneminde büyük bir kişisel servet biriktirmekle ünlenen Anastasio Somoza Nikaragua Devlet Başkanı iken, Franklin Delano Roosevelt(FDR) de ABD Başkanıdır (1933-1945). Bu dönemde, ABD’de yapılacak uluslararası bir toplantı için birçok devlete çağrıda bulunulmuş. Başkan Roosevelt, yardımcısı John Nance Garner’a hangi ülke başkanlarının katılacağını sormuş. Yardımcısı, içerisinde Nikaragua’nın da olduğu katılacak ülkeleri açıklamıştır. Bunun üzerine Roosevelt, Nikaragua Devlet Başkanı için “Bu adam hırsız” neden çağırdınız diye sorunca yardımcısı, şu cevabı veriyor. Ama Sayın Başkan “O BİZİM HIRSIZIMIZ”!

Yine; Amerika’da rehine dükkanı işletmekte olan birine, vatandaşın birisi eski bir motosiklet getiriyor ve 15.000 dolar fiyatla satmak istediğini söylüyor. Dükkan sahibi motosikleti detaylı bir şekilde inceledikten sonra satıcıya, ben buna 11.000 dolar veririm diyor. Vatandaş, ben bu motosikleti 13.000 doların altında satmam Çünkü; bu motosiklet babamdan kalma onun anısı var dediğinde dükkan sahibi, vatandaşa şu cevabı veriyor.
“BİZ BURADA DUYGULARA PARA VERMİYORUZ”!

İşte ABD Mantığı budur.
Değerli vatandaşlar ben size, ABD mantığını bu iki olay ile anlatmaya çalıştım. Sayın Cumhurbaşkanı bu mantıkla hareket eden ABD yönetimine vereceği dosyada ne olabilir? Bir duygu mu? Duyguların orada para etmediğinin bilinmesi gerekir.
Hırsızlar kimin hırsızı? karşı taraf için buda şaibeli ancak; ABD kendi hırsızı olmadığını biliyor.

Yani; Doldurulmak üzere ABD yönetimine verilecek dosya , uygulanmak üzere sayın Cumhurbaşkanı’na ABD tarafından teslim edilecektir. Çünkü; Halkbank, mal varlığı ve SBK dosyası, S-400 ile F-35 açmazları koz olarak orada kaldıkça dosyamızı hep onlar düzenleyeceklerdir. Ülkemizde yapılacak bir temiz eller operasyonu, bu açmazlardan çıkmanın tek yoludur.
DOĞRU PARTİ Hukuk önünde bu açmazdan ülkemizi çıkaracak tek partidir.
Selam ve Saygılarımla
Cezmi Orkun
DOĞRU PARTİ Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)

Yorum bırak