ASIL TEHLİKE, KÖTÜ YÖNETİM…

ASIL TEHLİKE, KÖTÜ YÖNETİM…

Değerli vatandaşlar, AKP iktidarının kendisinden olmayanı hain, terörist ve dış güçlerin temsilcisi gibi ayrıştırıcı politikaları sonucu ülkemiz tam ortadan ikiye bölünmüş, insanların sevgi ve saygı anlayışı korku altında baskılanmıştır. Erdoğan; mitinglerde belediye başkanı bizden olmazsa doğalgaz gelmez, hizmet gelmez diyerek yapmak zorunda oldukları hizmetleri dahi pazarlık konusu yapacak kadar aciz bir durumdadır.

AKP iktidarı; Genel Başkanımız Rıfat Serdaroğlu’nun kamuoyu ile paylaştığı ve 6.Şubat depreminde öldüğü tespit edilen 90.200 vatandaşımız nerede sorusuna ise hala cevap yok. Yani, AKP iktidar yönetimi, ölen vatandaşlarımızı sahiplenme de dahi acziyet içinde. Ayrıca, umut dağıtan yalan vaatlerle insanlarımızı bir umudun içine hapsetmekle de en büyük kötülüğü yapmaktadır. Şemseddin Sami “Bir kötülüğü beğenen, onu işleyenden daha kötüdür” diyerek hepimizi uyarıyor.

Ülkemiz, kötülük yapanlardan ziyade kötülüğe göz yumanlar ya da onu teşvik edenler yüzünden büyük bir tehlike altındadır. Halkımızın sessiz kalmakla suç ortağı olduğu bu kötülükler nedir derseniz; özgürlüklerin kısıtlanması, cumhuriyet değerlerinin haraç mezat elden çıkarılması, kurucu değerlere düşmanlık, algıya dayalı operasyonlarla halkımızı ayrıştırmak, kaos ve karmaşa ortamı yaratmak, kültürel değerlerin korunamaması, devlete olan güvenin yitirilmesi, adil paylaşımın olmadığı bu  tek adam rejimi ile demokrasinin rafa kaldırılması, yargı-yürütme ve yasamanın bağımlı hale getirilmesi yanında;

Yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz ile topraklarımızın yabancılara peşkeş çekilmesi, halktan alınanın halka değil bir avuç saray ve eşrafına verilmesi, adaletin ve Anayasanın ayaklar altına alınması, uluslararası itibarın yerini sarayın itibarının alması, lüks ve şatafatın bu zümre için vazgeçilmez olduğu, halkın sefalete ve açlığa mahkum edildiği, tehdit ve şantaj ile oy avcılığı yapılması gibi uygulamalar sonucunda ülkemiz geri dönülmesi imkansız olan sosyal, siyasal ve ekonomik krizler ülkesi haline getirilmiştir.

AKP iktidarının tek amacı kendi varlıklarını korumak olduğundan halkın ve ülkenin sorunlarının çözümü bu anlayış ile asla mümkün değildir. Çözüm için yapmanız gereken tek şey geleceğinizi olası tehlikelerden korumak adına AKP iktidarının yaptıklarını sorgulamanız ve gerekeni yapmanızdır. Yani, oylarınızla Anayasal haklarınız çerçevesinde iktidara taşıdığınız bu yönetimi alaşağı edecek gerçek iradenizi ortaya koymanın tek çözüm yolu olduğu aşikardır.

Değerli vatandaşlar, kaos ve karmaşadan beslenen AKP iktidarları sayesinde; Şeriat söylemlerinin yoğunluk kazandığı, çalışan ve emeklilerin ayakta kalmaya çabaladığı, halkın yüzde 80’nin sefalete ve yokluğa mahkum edildiği, oy uğruna halkın tehdit ve şantaja muhatap olduğu, Eş başkanıyım dediği BOP projesini uygulama mecburiyeti her alanda geri dönüşün kolay olmayacağı, içinde bulunduğumuz bu ortamı yaratan AKP iktidarı ve kötü yönetiminin varlığı inanın en büyük tehlikedir.

Bu tehlikenin bertaraf edilmesi de ona bu hakkı tanıyan milletimizin yerel seçimlerde kırmızı kart göstermesiyle mümkündür. Aksi durumda tehlikenin her alanda yok edici boyutları kaçınılmaz olarak hepimize yaşatılacaktır.

Sonuç olarak, ülkemiz ve insanımız geleceği için bu yönetim, en büyük ve tek tehlikedir. A.Einstain’ın “Dünya tehlikeli bir yer. Bunun nedeni ise insanların kötü olması değil, kötülük karşısında bir şey yapmamalarıdır” sözünü ve  aşağıdaki ÇİN atasözünü sizlere hatırlatmak isterim.

“Bilmeyen ve bilmediğini bilen ÇOCUKTUR, ona öğretin;

Bilen ve bildiğini bilmeyen UYKUDADIR, onu uyandırın;

Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen APTALDIR, ondan sakının;

Bilen ve bildiğini bilen LİDERDİR, onu takip edin.”                                                                  26.Şubat.2024

 Selam ve Saygılarımla

Cezmi Orkun

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı

(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)

Yorum bırak